Ne Sağlıyoruz
Deneyimlerimizi kendi oksijen tedavi merkezlerimizde ve hiperbarik oksijen tedavisi konusunda uzmanlaşmış üniversite kurumları ve hastanelerle yaptığımız işbirlikleri sayesinde kazandık.
Kuruluş sürecimizde, rehber ve tavsiyelerinden yararlandığımız tıp ve teknoloji alanındaki otoritelerden destek aldık. Dünyaca kabul gören tüm güvenlik standardına kesinlikle uymaktayız.
-Proje Hazırlığı
-Kabinlerin Dizayn ve Üretimi
-Kurulum, Entegrasyon ve
Sistem Kontrolü
-2 Sene Garanti
-Bakım ve Yedek Parça
-Teknik Destek ve Arıza
Teşhisi
HBOT Nasıl Uygulanır?
Basınç odaları hastaları içeriye alarak basınç altında oksijen solumalarına olanak sağlayan kabinlerdir. Tek kişilik ve çok kişilik olmak üzere iki tür basınç odası bulunur. Tek kişilik basınç odalarında basınç genellikle içeri basınçlı oksijen verilerek yükseltilirken, çok kişilik basınç odasında içeri hava basılarak basıncın yükselmesi sağlanır. Tek kişilik basınç odalarında hastalar kabin içindeki oksijeni direkt solurken, çok kişilik basınç odalarında hastalar oksijeni bir maske aracılığıyla solurlar.
HBOT esnasında hastaların büyük çoğunluğu normalde içinde bulunduğumuz atmosferik basıncın 2-2,5 katı basınç altında %100 oksijen solurlar. Oksijenin olası yan etkilerinden dolayı belirli aralıklarla hava molaları verilir.
Basınç odalarının haberleşme donanımı sayesinde HBOT esnasında hastalar ile sürekli iletişim kurmak mümkündür. Bazı basınç odalarında hastaların müzik dinleyip televizyon seyredebileceği donanımlar mevcuttur.
Basınç odasının dışında bir kontrol paneli bulunur. Tedavi bu panelden yönetilir. Basınç odasının kullanan operatör ve içeride hastalara eşlik edecek sağlık personeli bu konuda özel eğitim almış personellerdir.
Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
- Dekompresyon hastalığı (vurgun)
- Hava ve gaz embolisi
- Karbonmonoksit, siyanid zehirlenmesi, akut duman inhalasyonu
- Gazlı gangren
- Yumuşak dokunun nekrotizan enfeksiyonları
- Crush yaralanmaları ve diğer akut travmatik iskemiler
- Yara iyileşmesinin geciktiği durumlar
- Aşırı kan kaybı
- Radyasyon nekrozları
- Termal yanıklar
- Beyin apsesi
- Ani işitme kaybı